Wie is Peter?

Achtergond
Peter van Kleij’s achtergrond als CEO/bestuurder/toezichthouder is precies wat hem onderscheidt van vrijwel alle andere management consultants, coaches en trainers. Hier komt Peter vandaan:
  • Ruim 30 jaar management ervaring, waarvan 25 jaar in directie- en bestuursfuncties;
  • Ruim 8 jaar ervaring in toezichthoudende functies, waarvan 4 jaar als voorzitter van Raad van Commissarissen;
  • Ruime ervaring in zorgsector, financiële en zakelijke dienstverlening en Private Equity gestuurde ondernemingen;
  • Ruime ervaring met fusie-, integratie- en veranderingsprocessen, zoals implementatie en uitvoering van Zelfsturing-model bij een middelgrote onderneming;
  • Vanuit CEO verantwoordelijkheid ervaring met RvC en aandeelhouders;
  • Ervaring in het bouwen en begeleiden van directie- en managementteams.
Motivatie

“Mijn expertise en ervaring wil ik inzetten om de eigen kracht binnen organisaties maximaal vrij te maken”

“Op een zeker moment in je werkende leven merk je dat je ergens echt goed in bent. En dan bedoel ik: beter dan anderen. Dat je – hoe cliché het ook klinkt – het verschil kan maken met wat je doet en door hoe je het doet. Niet zo lang geleden drong dat besef ook tot mij door. Een geweldig gevoel, want voor mij is ‘het verschil maken’ precies waarvoor ik ’s morgens opsta en waar ik gelukkig van word. Het verschil maken smaakt naar meer!”

Out-of-the-box
“Dat was ook het moment waarop ik besloot mijn expertise en ervaring voortaan in te zetten om niet één maar zoveel mogelijk organisaties duurzaam verder te helpen. Om leidinggevenden, bestuurders en ondernemers te laten excelleren in wat zij doen en hen te laten zien hoe zij anderen kunnen laten excelleren. Niet door hen modellen of methodes uit boeken voor te schotelen, maar door hen te inspireren, mijn ervaringen te delen, en hen te motiveren ‘out-of-the-box’ te denken.”
De boom van Peter
 
Er zijn kastanjebomen bekend van meer dan duizend jaar oud. Het lijkt onwerkelijk: hoe kan een levend organisme zó lang overleven? En niet alleen overleven, maar groeien, floreren, zich ontwikkelen!

Dit is hoe het werkt. Binnenin de boom zorgt een geweldig proces ervoor dat er altijd reserves zijn, die pas worden ingezet als dat écht nodig is. In de lente, als alles in de natuur volop ontspruit, houdt de kastanjeboom nog rekening met plotseling invallende vorst, en beschermt haar tere delen tegen water.

Vanuit managementperspectief kun je stellen dat de kastanjeboom een duidelijk lange-termijn perspectief heeft, en daarbij zelf zorgt voor een laag risicoprofiel. De boom anticipeert op toekomstige ontwikkelingen en blijft in zichzelf investeren.

Vanuit dit perspectief heeft de kastanje met recht een prominente plek in het logo van Peter van Kleij gekregen. Het beeld werkt als een constante reminder aan de succeselementen voor elke organisatie: continuïteit en ontwikkeling.